En İyi Dram ve Okul ,Anime Önerileri

1-)Shigatsu wa Kimi no Uso (Your Lie in April)



Son derece başarılı ve bilindik animeler çıkarmış olan A-1 Pictures Ekim ayında yine güzel bir anime sundu bizlere. Kodansha’nın yıllık manga ödüllerinde ‘en iyi shounen’  kategorisinde ödül alan mangasından uyarlanan  Shigatsu wa Kimi no Uso (Your Lie in April), genel içeriği müzik ve dram olmakla birlikte komedi gibi diğer özelliklerden de yeterli miktarda barındırıyor. Başrol seiyuularının Tokyo Ghoul’un Kaneki’si ve Kyoukai No Kanata’nın Mirai’si olması da animeye küçük bir artı kazandırıyor diyebiliriz.
Konudan biraz bahsedecek olursak, Arima Kousei  14 yaşında dahi bir piyanist olmasına rağmen annesinin ölümü üzerine yaşadığı travma sonrası bir daha piyano çalamaz. Hayatını piyanonun tuşları gibi siyah beyaz gören Kousei, bir Nisan ayında kiraz çiçekleri gibi hayatını renklendirecek olan kızla tanışır. Kousei’yi “Arkadaş A” olarak tanıyan ve onun hayatında çok büyük değişiklere sebep olacak olan Miyazono Kaori aynı zamanda Kousei’nin en yakın arkadaşına aşıktır.
Animenin ilk yarısında işlenen konu bize Arima’yı biraz daha tanıma fırsatı sunarken onun yaşadıklarına karşı empati kurabilmemize olanak sağlıyor. Gösterilen flashbackler ile küçük bir çocuğun annesine olan saf sevgisine tanık olurken, öğretmenliğini annesinin yaptığı piyano derslerini oyunlara veya arkadaşlarına değişmeyen Kousei’nin tek amacının annesini mutlu etmek olduğunu da görmüş oluyoruz.
Annesinin hatıralarıyla yüzleşme cesaretini kendinde bulamayan Kousei, Kaori’yle tanışmasının ardından kendisini o muhteşem karşılaşma için hazır halde bulacak. Gözlerimizin önünde olgunlaşmaya mahkum olan Kousei’nin hikayesi yalnızca bununla da bitmeyecek. Serinin ikinci yarısında da yine gözlerimizi yaşartacak belki de bir çoğumuzun ağlamasına sebep olacak olan olaylarla karşı karşıya kalacağız. Bu süreçte animenin, Kousei kadar bizi de gelecek olan hüzün bulutuna karşı hazırladığını söyleyebiliriz.
Kaori ve Kousei gibi baş karakterler dışında yan karakterlerin de detaylıca işlenişi ve karakterlerin az fakat öz oluşu da güzel bir ayrıntıydı. Örnek olarak Tsubaki’nin büyürkenki düşünceleri öyle güzel anlatılmıştı ki yaptıkları için onu yargılama fırsatımız olmuyordu.
Bir müzik animesi olarak onu diğerlerinden ayıran en büyük özellikleri herhalde çizimler ile müziğin uyumudur. Bazı müzik animelerinde tanık olduğumuz, belirsiz çizgilerle rastgele notalar üzerinde dolaşan parmaklardan ziyade, Shigatsu wa Kimi no Uso animesinde enstrümanlardaki tam olarak doğru notalara basılmasını gösteren çizimleri yapımın kalitesini belli ediyor. Görsel açıdan da başarılı çizimler ve rengarenk arkaplanlar sayesinde dram içerikli olan bu animenin kasvetli ve iç karartıcı bir havaya bürünmediğini göreceksiniz.
Bu kadar yazının ardından söylenebilecek tek kötü şey belki de karakterlerin yaşları ve olgunlukları arasındaki ilişkidir. Bir ortaokul öğrencisi olarak kurdukları cümleler yaşlarına göre büyük kalıyordu. Fakat animeye kendinizi kaptırdıktan sonra bu ayrıntı pek göze çarpmıyor.
Serinin mangadan animeye uyarlanmasının ardından ortaya çıkan Live Action söylentileri de oyuncuların açıklanmasıyla onaylanmış oldu. Filmin başrollerini Kento Yamazaki (Death Note filmindeki L) ve Hirose Sizu paylaşıyor. Gelecek yıl gösterime gireceği söylenen filmde karakterlerin orta okul yerine lise ikinci sınıf öğrencisi olacağı da belirtilmiş.
Klasik müzik seviyorsanız ve güzel bir anime arıyorsanız Shigatsu wa Kimi no Uso’yu rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.
2- RELİFE
Geçtiğimiz sene şubat ayında Kurose‘nin MomokuriShou Futamata‘nın NanbakaKyuu Amekawa‘nın Super Short Comics mangaları yanında Yayoi Sou‘ya ait ReLIFE mangasının da animeye uyarlanacağı duyurulmuştu. ONA formatında olan Super Short Comics sonlanmış ve aynı formattaki Momokuri, ikinci bölümünün 7 Ocak’ya yayımlanması ardından devam etmekteyken; Nanbaka ile birlikte izleyicilere 2016’da sunulacağı dışında henüz hakkında bir bilgi bulunmayan ReLIFE animesi için ilk detaylar paylaşıldı.
Buna göre, şu zamana kadar D-Gray ManYowamushi PedalKamisama HajimemashitaGugure Kokkuri-san ve Jitsu wa Watashi wa‘dan Detective Conan ile Lupin animelerine kadar pek çok yapıma imza atmış stüdyo TMS Entertainment, ReLIFE’in animasyonlarını hazırlayacak. Bunun dışında 12 Şubat tarihinde çıkacak manganın beşinci derleme cildiyle birlikte hikayenin ana karakterleri Arata Kaizaki ve Chizuru Hishiro’nun seiyuuları açıklanacak. Anime Japan bünyesinde 26 Mart’ta gerçekleşecek etkinlik ise tam tarihi bilinmeyen animeye ait yeni görsellerin ve daha fazla bilginin takipçilere paylaşılacağı platform olacak. Son olarak yapılan duyuruya göre animenin sahne oyunu önümüzdeki sonbaharda Tokyo ve Osaka’da gösterilecek.
Anime, 27 yaşına gelmiş olmasına rağmen hayatta hiçbir başarısı olmayan işsiz, yalnız ve ailesinin maddi destek vermeyi bıraktığı Arata Kaizaki’nin arkadaşlarıyla geçirdiği bir akşamın ardından Ryou Yoake isminde çok tekin görünmeyen bir adamla karşılaşması ve adamın ona sunduğu teklif üzere bir yıl süren bir deneyde yer almaya karar vermesiyle başlayacak. Deney kapsamında aldığı ilaç ile 17 yaşındaki haline dönen Arata’nın hayatına bir yıl süreyle lise öğrencisi olarak devam etmesi gerekecek. Bu süre içinde ise sınıftaki güzel ama sosyal anlamda yetersiz Chizuru Hishiro’nun diğer insanlarla arkadaşlık kurmasına yardım ederken gerçek yaşamında mutlu olmasını sağlayacak eksik şeyin ne olduğunu bulmaya çalışacak.
SHARE

Çaresizseniz Çare Biziz

Her telden paylaşımlar.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum: