EN İYİ ANİME ÖNERİLERİ #1

1-Death Note 
Bölüm Sayısı : 37
Oylama : 9.1/10
Tür : Aksiyon/Suç/Dram/Gerilim


Hayattaki herşeyin kendisine sıkıcı geldiği bir yaşam süren Yagami Light zekası ile göz dolduran  bir lise öğrencisidir. Gün be gün artan suç oranları, cinayetler, hırsızlıklar sebebiyle dünya onun için yaşanmaya değecek kadar ilginç bir yer değildir.
Bir gün eve dönerken gökyüzünden üstünde “Death Note” yazan bir defter düşer. Defterin ilk sayfasında “bu deftere kimin ismi yazılırsa ölür”  bir yazı vardır.  Başta ciddiye almasa da sonra denemek için bir suçlunun ismini yazar ve suçlu ölür.
Yagami Light‘ın dünyaya yeni bir adalet düzeni getirebileceğine dair fikirleri oluşurken, dünya onun için daha ilginç bir yer haline gelmeye başlamıştır. Peki her şey istediği gibi gidecek midir ? 
 byselcuk27.blogspot.com.tr

2-Shingeki No Gyojin(Attack On Titan)
Anime 845 yılında geçiyor. Bundan tam 100 sene önce insanlık, nereden geldiği belli olmayan bir tehdit ile; devlerle karşılaşıyorlar. Bir anda dünyada beliren devler sadece insanları yemeye başlıyor. Bu orantısız güç karşısında insanlar sürekli yeniliyor ve insanoğlu hiç olmadığı kadar çaresiz hissediyor. Böylece içlerinde güvenle yaşayabilecekleri bir duvar inşaat ediyorlar. Bu duvar 3 bölümden oluşuyor. Maria duvarında daha çok çiftçi ve fakir kısmı yaşarken iç taraflara gittikçe daha varlıklı insanlar görebiliyorsunuz.
 byselcuk27.blogspot.com.tr

3-Kara No Kyoukai

Son günlerde Japonya'da oldukça gizemli ölümler olmaya başlamıştır. Çözülemeyen bu ölümler için ilgili birimler, normal olmadığını ve hatta paranormal olayların çevresinde bu ölümlerin gerçekleştiğini söylerler.Tüm ölümlerin ortak bir noktası vardır; ölenlerin hepsi liseli kız öğrencilerdir.Hepsi Fujou binasının tepesine çıkıp, intihar etmektedirler.Bu olayı çözmek üzere 3 kişilik ekip görevlendirilir. İçlerinden Shiki, bu tür olayları çözmekte başarılıdır ve kendisinin bazı farklılıkları olduğu biliniyor.Çözmek için binaya giden, Shiki bir öğrencinin daha binaya girdiğini farkeder ve sessizce en üste kadar takip eder.Sonunda öğrenir ki, hayalet formunda bir güruh her gün kurban seçip kendileri için öldürüp aşağıya atarlar.Shiki ve ekibi bu olayı çözüp dahasında bilinmeyen ve çözülemeyen bir sürü olaya daha el atacaklardır. Toplamda 7 tane filmi olan bu seri, kimine göre oldukça karışık gelebilir çünkü kronolojik olarak sıralanmamış fakat gelen yorumlardan birisi aslında bu şekilde çok daha ilgi çekici ve daha iyi olduğuydu.Sıralamayı size bırakıyor ve bu seri ile sizi baş başa bırakıyoruz.
 byselcuk27.blogspot.com.tr

Sizinde kesinlikle izlemelisiniz dediğiniz anime varsa yorum yazmayı unutmayın.
SHARE

Çaresizseniz Çare Biziz

Her telden paylaşımlar.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum: